Autonvuokraus Tšekki

Autonvuokraus Tšekin tasavalta

Yleistä tietoa ja säännöt

Tšekin tasavallassa auton vuokraamiseen vaaditaan 23 vuoden ikä (joissakin autovuokraamoissa 21 vuotta) ja alle 25-vuotiailta saatetaan veloittaa nuoren kuljettajan lisämaksu. Suurin osa autovuokraamoista vaatii yhden vuoden ajokokemuksen.

Tšekin tasavallassa on oikeanpuolinen liikenne ja turvavöiden käyttö on pakollista. Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa 50km/h, yleisillä teillä 90km/h ja moottoriteillä 130km/h.

Yleisesti ottaen tiet ovat hyvässä kunnossa. Kaupunkialueilla saattaa olla sorateitä ja mukulakivipäällysteisiä teitä.

Vuokra-autolla ajaminen Tšekin tasavallassa

Tšekin tasavallan teiden yhteispituus on 55 500 km, josta moottoriteiden osuus on kuitenkin pieni. Prahasta Brnoon kulkee ns. D1-moottoritie. Edellä mainittujen kaupunkien välinen etäisyys on vain 185 kilometriä, joten matkan ajaa helposti päivässä. Brnossa on muutama viehättävä linna, ja siellä voi ihailla nykyajan arkkitehtuuria. Kaupunki tunnetaan "Ignis Brunensis" -ilotulituksistaan, joita saapuu seuraamaan 200 000 ihmistä vuosittain.

Tšekin tasavallasta löytyy useita UNESCO:n maailmanperintökohdetta, joista useimmat ovat tutustumisen arvoisia. Prahan historiallisen keskustan lisäksi Tšekin tasavaltaan matkaavien kannattaa tehdä päiväretkiä esimerkiksi Ceský Krumloviin (gootti-, renessanssi- ja barokkityyliin rakennettu kaupunki 142 kilometrin päässä Prahasta), Telciin (paljon linnoja ja kirkkoja, etäisyys Prahasta 125 km) ja Kutná Horaan (kaunis Böömin 'hopeakaupunki', etäisyys Prahasta 62 km).

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä mainittakoon Prahasta 230 kilometrin päässä sijaitseva Kromerížin kaupunki. Kaupungista löytyy barokkityylinen Kromerížin linna ja sen puisto. Linnan ympärillä on upeita puutarhoja. 

Autonvuokraus Tšekin tasavallassa

Prahan lentokentältä (Ruzyne) löytyy useita autovuokraamoja: muun muassa Alimex CR, Avis, Czechocar, Dvorak, Europcar, Hertz ja Sixt.

Auton voi vuokrata myös etukäteen EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi paikallisten autovuokraamojen hintoja.