Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Vuodesta 2012 eteenpäin, hyvissä ajoin jalkapallon Euroopan-mestaaruskilpailuja varten, Kiovan lentokentältä on junayhteys kaupungin keskustaan. Yksi juna-asema on D-terminaalissa ja toinen lähellä vanhempia terminaaleja.

Auto ja bussi

Lentokenttä sijaitsee hieman Boryspilistä länteen ja 29 kilometriä Kiovasta kaakkoon. Ukrainan pääkaupunkiin pääsee helposti vuokra-autolla. Lentokenttä sijaitsee M03-moottorien kupeessa, joka vie suoraan Kiovan laitakaupunkialueelle.

Bussit 316 ja 316E kulkevat Boryspilin keskustaan. Bussilla Kiovaan meneville POLIT:n shuttle-bussi on paras vaihtoehto. Niitä lähtee lentokentältä 20 minuutin välein ja ne kulkee Boryspilska-tien, Harkivskan metroaseman, Koskovkan aukion (pääbussiasema) ja Urytsky-tien kautta Kiovan rautatieasemalle.

Autonvuokraus Kiovan lentokentällä

Autonvuokraus-tiskit on tuloaulassa. Kiovan lentokentällä on kolme autovuokraamoa: Avis, Europcar ja Hertz. Vuokra-auton voi varata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra -sivuston tarjoamaa palvelua, joka vertailee samanaikaisesti useiden eri autovuokraamojen hintoja.

Taksi

Tuloaulassa Taxi Auto Ukraine -yhtiön (puh: +380(0)44 296 7318) kojusta voi varata taksin kiinteillä hinnoilla. Taksimatka Kiovan keskustaan kestää 30-40 minuuttia. Huom. terminaalin sisä- ja ulkopuolella matkustajia lähestyvät epäviralliset taksikuskit ja ihmiset, jotka tarjoutuvat kantamaan matkatavaroita. On parempi olla huomioimatta heitä. Varsinkin laukunkantajien tiedetään veloittavan naurettavia hintoja 'palveluistaan'.

Pysäköinti lentokentällä

Kiovan lentokentällä terminaalien lähellä on useita pysäköintialueita, joissa on lyhyt- ja pitkäaikaisia parkkipaikkoja. Lentokenttäbussit kulkevat kauimmaisilta pysäköintialueilta terminaaleille. Pysäköinti maksaa 10-15 hryvniaa tunnilta.