Autonvuokraus Unkari

Autonvuokraus Unkari

Yleistä tietoa ja säännöt

Unkarissa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja vuoden voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu. EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisilla tulee olla kansainvälinen ajokortti.

Unkarissa on alkoholin suhteen nollatoleranssi, joten ole varovainen. Turvavöiden käyttö on pakollista ja alle 3-vuotiaiden lasten tulee istua turvaistuimessa.

Sakot voi maksaa sakotustilanteessa ja nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa 50km/h, yleisillä teillä 90km/h ja moottoriteillä 120km/h.

Vuokra-autolla ajaminen Unkarissa

Yleisesti ottaen tiet ovat Unkarissa hyvässä kunnossa. Monet tiet on kuitenkin päällystetty asfaltin sijasta soralla. Sorateillä on paljon irtokiviä, ja pöly vähentää huomattavasti näkyvyyttä. Tärkeimmät tiet on merkitty yhdellä numerolla (esimerkiksi M1). Unkarissa on 8 'päätietä', joista seitsemän kulkee Budapestin kautta. Pienemmät tiet on merkitty useilla numeroilla, ja ne kulkevat pitkin maaseutua. Unkarista löytyy paljon kauniita tiluksia ja luonnon lähteitä.

M1 johtaa Itävallan rajalle, M3 Miskolciin (koillisessa) ja M5 Serbiaan. Kuten edellä mainittiin, päätiet kulkevat Budapestin kautta. Unkarin vanhin tie on M7, ja sitä pitkin pääsee upealle Balaton-järvelle. Järvi on erinomainen päiväretkikohde, sillä sinne on matkaa vain noin 115 km. Unkarissa on lisäksi 10 kansallispuistoa, joista suurin sijaitsee 200 km Budapestista itään (Hortobágyn kansallispuisto).

Autonvuokraus Unkarissa

Budapest Ferihegyn lentokentältä löytyy useita autovuokraamoja, muun muassa seuraavat: Avis, Budget, Hertz, National ja Sixt. Auton voi vuokrata myös EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi tunnettujen autovuokraamojen hintoja.