Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Lentokentälle ei ole junayhteyttä. Lentokentälle on suunnitteilla rakentaa rautatielinja tai metrolinja, joka yhdistää sen Budapestin metroverkostoon. Suunnitelmia ei tulla varmaankaan toteuttamaan ennen vuotta 2010.

Auto ja bussi

Lentokenttä sijaitsee 20 kilometriä Budapestin keskustasta kaakkoon, Üllői út:in (“Üllői -katu”) lopussa. Katu on Unkarin pääkaupungin yksi tärkeimmistä teistä, ja tiellä on lentokenttäliikenteelle tarkoitettu erillinen kaista. Lähitulevaisuudessa uusi M0-kehätie tulee tarjoamaan paremman yhteyden lentokentälle. Kehätie tulee auttamaan erityisesti matkustajia, jotka suuntaavat muualle Unkariin.

Bussilinja 200 liikennöi usein Köbánya-Kispestin juna- ja metroasemalle. Bussissa on riittävästi tilaa matkatavaroille. Samalle asemalle pääsee myös bussilinjalla 93, joka lähtee puolen tunnin välein terminaalista 1. Matkalipun hinta on kummassakin bussissa HUF 185.

Dubliniin pääsee myös Unkarin halpalentoyhtiön Wizz Airin ylläpitämällä bussilla, joka lähtee terminaalista 1.

Autonvuokraus - Budapest Ferihegyn lentokenttä

2A- ja 2B -terminaaleissa on seuraavien autovuokraamojen palvelutiskit: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National Alamo ja Sixt. Auton voi vuokrata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra -sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden eri autovuokraamojen hintoja.

Taksi

Taksit löytyvät terminaalien 2A ja 2B tuloaulojen edestä. Kaikissa takseissa ei ole mittaria, joten hinnasta tulee sopia etukäteen. Matka Budapestin keskustaan maksaa noin HUF 5,000.

Tuloaulassa on myös lentokenttäminibussin palvelutiski (puh: +36(0)1 296 8555). Minibussi kuljettaa matkustajia kiinteään hintaan (HUF 2,300) kaikkialle Budapestiin. Samaan suuntaan matkaavia matkustajia tulee olla kuitenkin riittävästi. 

Pysäköinti lentokentällä

Suoraan terminaalien 2A ja 2B eteen saa pysäköidä enimmillään yhden tunnin ajan, ja se maksaa HUF 150 per 15 minuuttia. Hieman kauempana olevalla pysäköintialueella parkkimaksu on noin HUF 300 /tunti. Kesällä (1. kesäkuuta-30.lokakuuta) myös pitkäaikaispysäköinti on auki, ja sen parkkimaksut ovat seuraavat: HUF 4,000 /ensimmäinen päivä, HUF 8,000 /neljä ensimmäistä päivää, HUF 10,000 /15 päivää ja sitä seuraavat päivät HUF 500 /vrk. Lisätietoa pysäköinnistä (puh: + 36(0)1 296 5232).