Autonvuokraus Venäjä

Autonvuokraus Venäjä

Yleistä tietoa ja säännöt

Venäjällä (suurin osa autovuokraamoista) auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 25 vuoden ikä sekä kaksi vuotta voimassa ollut ajokortti. Ennen matkaa kannattaa hankkia kansainvälinen ajokortti.

Venäjällä on oikeanpuolinen liikenne ja turvavöiden käyttö on pakollista. Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupungissa 60km/h, maanteillä 90-110km/h ja moottoriteillä 110km/h.

Venäläinen poliisi voi pysäyttää autoja ilman itsestäänselvää syytä. Poliisien tulee kuitenkin aina esittää nimi ja poliisipiiri. Pysäytetyksi tuleminen on tavallista Venäjällä, joten ei syytä huoleen (useimmiten).

Vuokra-autolla ajaminen Venäjällä

Venäjällä on laaja tieverkosto, joka koostuu M- ja A-teistä. M-tiet on kaksikaistaisia moottoriteitä. M-tiet kulkevat suurempien kaupunkien välillä. Moskovan ympärillä kulkee lisäksi MKAD-kehätie. Muita tärkeitä teitä ovat M1 (Moskova-Smolensk), M2 (Moskova-Tula-Kursk), M3 (Moskova-Brjansk) ja M10 (Moskova-Pietari).

Venäjä kattaa maantieteellisesti valtavan alueen, mutta M-teiden ansiosta useimpiin paikkoihin pääsee helposti. Moskovan ja Pietarin välinen etäisyys on 630 km. Matkan varrella kannattaa pysähtyä Volgogradissa (entinen Stalingrad). Venäjä tarjoaa kauniita maisemia ja lukuisia merenrantakohteita. Tärkeä merenrantakohde on Sotsi, mutta sinne on Moskovasta melkoinen matka: 1 360 km (etelään). Kaupunki on kuitenkin vierailun arvoinen. Sotsin jälkeen alkaa Länsi-Kaukasian alue, joka on 280 000 hehtaarin kokoinen Unescon maailmanperintökohde sekä yksi maailman vaikuttavimmista vuoristoalueista.

Abhazian rajalla sijaitseva Ritsajärvi on tutustumisen arvoinen. Muita kauniita paikkoja ovat esimerkiksi Komin aarniometsät sekä Bialowiezan metsä. Molemmat metsät ovat Unescon maailmanperintökohteita. Valko-Venäjän ja Puolan rajalla sijaitsevaa Bialowizan metsää pidetään maailman vanhimpana jäänteenä Eurooppaa ammoisina aikoina peittäneestä metsistä. Edellä mainittuihin paikkoihin tutustuminen vaatii kuitenkin useamman päivän.

Autonvuokraus Venäjällä

Moskovan ja Pietarin lentokentiltä löytyy useita eri autovuokraamoja: Avis, Europcar, Hertz ja Sixt. Vaihtoehtoisesti auton voi vuokrata etukäteen EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi paikallisten autovuokraamojen hintoja.