Autonvuokraus Viro

Autonvuokraus Viro

Yleistä tietoa ja säännöt

Virossa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja vuoden voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu.

Taajama-alueella nopeusrajoitus on 50km/h ja moottoriteillä 90km/h. Joillakin teillä maksiminopeus on 100km/h.

Virossa on oikeanpuolinen liikenne ja avovalojen tulee olla päällä aina. Turvavöiden käyttö on pakollista etupenkillä.

Vuokra-autolla ajaminen Virossa

Virossa ei ole montaa moottoritietä, mutta maan tieverkosto on hyvä. Viime aikoina Viron hallitus on yrittänyt parantaa naapurimaiden välisiä teitä helpottaakseen turistien liikkumista kauempana sijaitseville nähtävyyksille. 'Via Baltica' kulkee Tallinnasta lounaassa sijaitsevaan Pärnuun ja sieltä edelleen Riikaan (Liettua). Pärnu on Viron viidenneksi suurin kaupunki. Pärnussa voi nauttia barokkityylisestä arkkitehtuurista kaikessa kauneudessaan: esimerkkinä viehättävä Elisabethin kirkko.

'Via Estonia' kulkee Tallinnasta kaakkoon Venäjän rajalle. 'Via Hansa' kulkee Suomenlahden rantaa pitkin, ja sitä pitkin pääsee Narvaan ja Pietariin. Narva on Viron kolmanneksi suurin kaupunki, ja sieltä löytyy Hermann-linna. Kaupunki sijaitsee Narvajoen rannalla, joka muodostaan Venäjän ja Viron välille luonnollisen rajan. Narvaa vastapäätä sijaitsee (venäläinen) Ivangorodin kaupunki.

Viro ei ole suuri maa, joten Tallinnasta pääsee vuokra-autolla helposti esimerkiksi Pärnuun ja Tarttoon. Jälkimmäinen on Viron toisiksi suurin kaupunki, ja sieltä löytyy maan tärkein yliopisto.

Autonvuokraus Virossa

Tallinnan lentokentältä löytyy seuraavat autovuokraamot: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National ja Sixt (tunnetaan myös nimellä Balti Autoliising).

Auton voi vuokrata myös EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi paikallisten autovuokraamojen hintoja.