Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Lentokentälle ei ole suoraa junayhteyttä. Lähin rautatieasema on Melbournessa sijaitseva Southern Cross. Rautatieasemalle kulkee säännöllisin väliajoin lentokenttäbussi (katso alla).

Auto ja bussi

Lentokenttä sijaitsee noin 23 kilometrin päässä Melbournen keskustasta. Lentokentälle pääsee CityLink- (maksullinen) ja Tullamarine-teitä (ilmainen) pitkin.

Skybus Super -lentokenttäbussi ajaa koko päivän lentokentän ja Southern Crossin aseman väliä (yhdensuuntainen lippu maksaa AUD 16,00). Matka kestää 20 minuuttia. Bussilippuja voi ostaa pysäkiltä tai Internetistä. Southern Crossin asemalta pääsee bussilla valitsemaasi hotelliin (maksuton).

Lentokentän ja kaupungin keskustan välillä liikennöi myös useita kaupunkibussilinjoja. Linja 478 ajaa lentokentän ja Moonee Ponds Junctionion väliä. Linja 479 ajaa Moonee Pondsista lentokentän kautta Sunburyyn. Myös Linja 500 pysähtyy lentokentällä. Tämä bussi ajaa Broadmeadowsin asemalta Sunburyssa sijaitsevalle Victorian yliopistolle. Lisätietoa bussipalveluista saa terminaalissa 2 sijaitsevalta neuvontatiskiltä (puh. +61(0)3 9297 1805). 

Autonvuokraus Melbournen lentokenttä

Autovuokraamot löytyvät lyhytaikaispysäköintialueen katutasosta. Autovuokraamoilla on palvelupisteet myös tuloaulassa. Lentokentältä löytyy seuraavat autovuokraamot: Avis, Budget, Europcar, Hertz, Thrifty ja Redspot. Auton voi vuokrata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra -sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden autovuokraamojen hintoja.

Taksi

Terminaalien edessä on taksiasemat (1, 2 ja 3). Taksimatka Melbourneen maksaa suunnilleen AUD 80,00. Lentokentällä pitää maksaa ylimääräinen taksien parkkimaksu, joka on AUD 2,00 tai 3,00. Käytä ainoastaan virallisia takseja, kiitos.

Lentokentän pysäköinti

Lentokentällä on viisi pysäköintialuetta (sisä- että ulkotiloissa). Lyhytaikaispysäköintialue sijaitsee suoraan terminaalin edessä, AUD 36,00 /4 tuntia. Viikko terminaalin lähellä olevassa parkkihallissa maksaa AUD 99,00. Pitkäaikaispysäköintialueelle on bussikuljetus jokaisesta terminaalista (matka kestää 20 minuuttia). Tällä parkkimaksu on AUD 69,00 /viikko. Business-parkki (T1:sen edessä) ja Express-parkki (T3:sen ja T4:sen edessä) ovat edullisia vaihtoehtoja viikonloppuisin (AUD 79,00).