Autonvuokraus Uusi-Seelanti

Autonvuokraus Uusi-Seelanti

Yleistä tietoa ja säännöt

Kummallakin Uuden-Seelannin pääsaarella, Pohjois- ja Eteläsaarella, on erinomaiset tieverkostot. Vähäisen liikenteen vuoksi monia teitä ei ole kuitenkaan päällystetty asfaltilla.

Uudessa-Seelannissa on vasemmanpuolinen liikenne, joten ratti sijaitsee etupaneelin oikealla puolella. Nopeusrajoitukset ovat seuraavat: kaupunki-alueella 50km/h ja moottoriteillä 100km/h. Auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä ja vuoden voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu.

Vuokra-autolla ajaminen Uudessa-Seelannissa

Uuden-Seelannin koosta huolimatta (1 600 km pitkä) saareen tutustuu vaivattomasti autolla. Pohjoissaarella asuu eniten ihmisiä. Suurin osa väestöstä asuu pääkaupungissa Wellingtonissa tai saaren suurimmassa kaupungissa: Aucklandissa. Eteläsaari on tunnettu viehättävistä maisemistaan.

Eteläsaaren itärannikolla sijaitsee Christchurchin kaupunki, joka toimii erinomaisena lähtöpisteenä autoretkille. Mielenkiintoinen retkivaihtoehto on ajaa Christchurchista Greymouthiin eli toisin sanoen Eteläsaaren itärannikolta sen länsirannikolle. Matkan aikana voi ihailla henkeäsalpaavista 'Uuden-Seelannin alppimaisemista'. Matkan pituus on 258 km ja se kestää autolla noin 3 tuntia 10 minuuttia.

Pictonin kaupunki sijaitsee 336 kilometriä Christchurchista pohjoiseen. Pictoniin ajaa rannikkotietä pitkin viidessä tunnissa. Matkan keskivälissä kannattaa pysähtyä delfiineistään ja valaistaan tunnetussa Kaikouran kaupungissa. Pictonista voi ylittää Cookinsalmen, mutta vuokra-auto pitää jättää saarelle. Tämä ei ole ongelma, sillä myös Pohjoissaarelta löytyy erinomaiset autonvuokrausmahdollisuudet.

Autonvuokraus Uudessa-Seelannissa

Christchurchin kansainväliseltä lentoasemalta löytyy useita eri autovuokraamoja. Lentokentältä löytyy muun muassa seuraavat autovuokraamot: Avis, Budget, Hertz ja Maui Rentals. Paikallisten autovuokraamojen hintoja voi vertailla myös käyttämällä EasyTerra -sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee puolestasi useiden eri autovuokraamojen hintoja.