Autonvuokraus Amerikan Yhdysvallat

Autonvuokraus Yhdysvallat

Yleistä tietoa ja säännöt

Pinta-alaltaan valtava Yhdysvallat sopii erinomaisesti pitkien automatkojen tekoon. Suhteellisen halvan bensiinin hinnan, hyvien tieyhteyksien ja leveiden teiden ansiosta tässä loputtomien mahdollisuuksien maassa on helppo järjestää unohtumattomia autoreissuja. Autolla ajamisesta on pitänyt tehdä mukavaa, sillä etäisyydet ovat valtavia. Etäisyydet on ilmoitettu maileissa; yksi maili on noin 1,6 km.

Yhdysvalloissa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä ja vuoden voimassa ollut ajokortti. Alle 25-vuotiailta saatetaan periä nuoren kuljettajan lisämaksu. Huomioi, että nopeusrajoitukset vaihtelevat osavaltioiden mukaan. Kinnitä huomiota myös ohitustilanteissa; monilla teillä sinut voidaan ohittaa sekä oikealta että vasemmalta. Älä myöskään vaihda kaistaa liian usein tai saat kuulla amerikkalaisen sanonnan 'Keep your lane!' eli pysy kaistallasi.

Vuokra-autolla ajaminen Yhdysvalloissa

Suurin osa tärkeimmistä yhdysvaltalaisista kaupungeista sijaitsee joko länsi- tai itärannikolla. Länsirannikolta löytyy esimerkiksi Los Angeles ja San Francisco, itärannikolta New York ja Washington DC.

Mielenkiintoinen vaihtoehto on ajaa Los Angelesista Las Vegasiin. Matkan pituus on noin 435 kilometriä. Interstate 15 -valtatien varrella voi nauttia upeista maisemista. Legendaarisella Vegas Stripillä ajaminen on mahtava kokemus. 

New Yorkista matkan aloittavilla on mahdollisuus ajaa Niagaran putouksille. Tämä Kanadan rajalta löytyvä luonnollinen ilmiö sijaitsee 500 kilometrin päässä Yhdysvaltojen suurimmasta kaupungista (koillisessa). Ajoreitti kulkee New Yorkin osavaltion läpi. Matkaan kannattaa varata noin 5 tuntia. 

Seikkailumieliset voivat ajaa 'rannikolta rannikolle'. Ajoreitti kulkee Appalakkien vuoriston, loputtomiin jatkuvien Suurten tasankojen ja karujen Kalliovuorten läpi. Matka on legendaarinen kokemus. Matkan pituus on 5 000 km. Chicagon ja Los Angelesin välillä kulkeva kuuluisa Route 66 on melkein 4 000 km pitkä. 

Autonvuokraus Yhdysvalloissa

Kaikilta suuremmilta lentoasemilta löytyy laaja autovuokraamovalikoima. Lentoasemilla voi käyttää esimerkiksi seuraavien autovuokraamojen palveluita: Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz ja National. Auton voi vuokrata myös EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi paikallisten autovuokraamojen hintoja.