Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Newark Libertyn lentokentän juna-asema sijaitsee terminaalien vieressä. AirTrain-juna pysähtyy kaikissa terminaaleissa, pysäköintialueilla, autovuokraamoissa ja juna-asemalla. Lentokentällä kulkeva AirTrain on ilmainen. Monorail-matka juna-asemalle kestää noin 10 minuuttia. NJ Transit:illa ja Amtrak:illa on nopeat junayhteydet: junamatka New Yorkiin kestää vain 30 minuuttia. Lisätietoa saa Yhdysvaltojen rautatieyhtiön kotisivuilta.

Auto ja bussi

Lentokenttä sijaitsee 3 kilometriä Newarkista etelään ja 25 kilometriä New Yorkin keskustasta (Manhattanilta) lounaaseen. Manhattanilta pääsee lentokentälle (Holland-tunnelin kautta) 78-moottoritietä pitkin. New Jerseystä tultaessa tulee ajaa 95-moottoritietä. Lentokenttä sijaitsee New Jerseyn tärkeimmän moottoritien New Jersey Turnpiken (maksullinen) varrella.

Newark Liberty Airport Express- lentokenttäbussit ajavat säännöllisesti terminaaleista (Port Authorityn) bussiasemalle, Bryant Parkiin (5th Av.) ja Grand Central -asemalle (NJ Transit -bussilinjat: 37, 40, 62 ja 67). Bussilippu maksaa melkein saman verran kuin junalippu. Lisätietoa saa NJ Transitin kotisivuilta.

Autonvuokraus Newark Libertyn kansainvälinen lentokenttä

Autovuokraamot sijaitsevat P2:ssa ja P3:ssa: Avis, Budget, Dollar, Hertz, National ja Enterprise. Auton voi vuokrata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra -sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden autovuokraamojen hintoja.

Taksi

Terminaalien edessä on vapaita takseja. Taksimatka Manhattanille maksaa noin USD 55,00. Käytä vain virallisia takseja, kiitos. Lisätietoa turvallisesta kuljetuksesta saa (kuljetus)neuvonnasta, toimistoista, bussipysäkeiltä ja taksiasemilta. Limusiinin voi vuokrata numerosta +1(0)800 258 3826.

Lentokentän pysäköinti

Lentokentällä on useita pysäköintivaihtoehtoja. Terminaalissa on lyhytaikaispysäköintialueita (A, B ja C): hinta enintään USD 33,00 /vrk. P1, P3 ja P4 ovat vuorokausiparkkeja: hinta enintään USD 24,00 /vrk. Parkkipaikoille pääsee ilmaisella AirTrain-junalla. Edullisimmille P6- ja P7-pitkäaikaispysäköintialueille on bussikuljetus: hinta enintään USD 18,00 /vrk. P4:ssä on valet-palvelu: hinta enintään USD 40,00 /vrk. Lisätietoa lentokentän pysäköinnistä saa numerosta +1(0)973 961 6421.