Autonvuokraus Kanada

Autonvuokraus Kanada

Yleistä tietoa ja säännöt

Kanadassa auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä (saattaa vaihdella autoluokkien mukaan) ja vuoden voimassa ollut ajokortti. Kansainvälinen ajokortti on suositeltava ja turvavöiden käyttö pakollista. Etäisyydet ilmoitetaan kilometreissä.

Tiet ovat Kanadassa erittäin hyvin ylläpidettyjä. Toronton, Montréalin ja maan pääkaupungin Ottawan ympärillä olevia teitä lukuun ottamatta tiet eivät ole Kanadassa kovinkaan ruuhkaisia. Nopeusrajoitukset vaihtelevat provinssien mukaan ja alkoholin vaikutuksen alaisena ajaminen on erittäin kiellettyä (ja valvottua). Rangaistus alkoholin vaikutuksen alaisena ajamisesta on vakava.

Muista, että Kanada on kaksikielinen maa; Quebecin alueella tieviitat ovat usein ranskaksi.

Vuokra-autolla ajaminen Kanadassa

Valtava Kanada on toisiksi suurin maa maailmassa (Venäjän jälkeen) ja sen upeat maisemat houkuttelevat tekemään automatkoja. Melkein kaikki suurimmat kaupungit sijaitsevat etelässä (lähellä Yhdysvaltojen rajaa). Mitä pohjoisemmaksi ajaa, sitä karummaksi maasto muuttuu. 

Montréalista pääsee helposti autolla Quebeciin, joka sijaitsee 250 kilometriä koilliseen. Tässä satamakaupungissa on kaunis historiallinen keskusta sekä jotain mikä on harvinaista Pohjois-Amerikassa; vanha kaupungin muuri. Matka kestää vain kolme tuntia ja on sen arvoinen. 

Montréalin kaakkoispuolella sijaitsee Ottawa. Montréalin ja Ottawan välinen etäisyys on 165 km. Tähän hallinnollisia rakennuksia täynnä olevaan kaupunkiin ajaa kahdessa tunnissa. Ulkoilun ystävien kannattaa ajaa pohjoisempaan, jossa voi nauttia rauhallisuudesta sekä mielettömistä maisemista.

Autonvuokraus Kanadassa

Montréalin lentokentältä löytyy muun muassa seuraavat autovuokraamot: Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National ja Thrifty. Auton voi vuokrata myös EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden paikallisten autovuokraamojen hintoja.