Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Lentokentän ja Vancouverin keskustan väille rakennetaan parhaillaan pikajunayhteyttä. Tämä niin sanottu ‘Kanada-linja’ tulee valmistumaan vuoden 2009 loppuun mennessä. Junalinja tulee olemaan osa Vancouverin SkyTrain -verkostoa.

Auto ja bussi

Vancouverista tultaessa pitää ensin ajaa Arthur Laing -sillan yli, ja sen jälkeen 99-moottoritietä (etelä). Lentokenttäliittymä on merkitty selvästi. Lentokenttä sijaitsee 3211 Grant McConachie -tiellä.

Airporter-bussi (puh: +1(0)604 946 8866) ajaa lentokentältä Vancouveriin. Bussi pysähtyy monissa hotelleissa, risteilyalusten satamassa sekä suurilla juna- ja bussiasemilla.

Bussilinja 424 kulkee kotimaanterminaalista Airport Stationin bussiterminaaliin. Bussiterminaalista lähtee busseja Vancouveriin ja muualle Brittiläiseen Kolumbiaan.

Autonvuokraus - Vancouverin kansainvälinen lentokenttä

Tuloaulassa on seuraavien autovuokraamojen palvelutiskit: Alamo, Avis, Budget, Dollar, Hertz, National ja Thrifty. Auton voi vuokrata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra -sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden eri autovuokraamojen hintoja.

Taksi

Ulkomaan - ja kotimaanterminaalien ulkopuolella on takseja. Kaikissa takseissa on mittari. Taksimatka Vancouverin keskustaan maksaa suunnilleen CAN $25.00. Limusiineja voi vuokrata Limojet Gold Express -palvelusta (puh: +1(0)604 273 1331).

Pysäköinti lentokentällä

Suoraan terminaalin edestä löytyy ‘Parkaden’ parkkihalli. P1-taso on tarkoitettu ainoastaan matkustajien tuomiseen tai hakemiseen. P2- ja P3-tasot ovat lyhytaikaispysäköintialueita. Parkkihallin vieressä on pitkäaikaispysäköintialue (‘economy -autoparkki’). Halvempi pysäköintialue sijaitsee kauempana terminaalista. Alueelta on ilmainen bussikuljetus. Lisätietoa pysäköinnistä lentokentällä (puh: +1(0)604 207 7077).