Autonvuokraus Costa Rica

Autonvuokraus Costa Rica

Yleistä tietoja ja säännöt

Costa Ricassa vuokra-autolla ajaminen on haastavaa, sillä keskinkertaiset ja harvoin asfalttipäällysteiset tiet ovat täynnä kuoppia ja töyssyjä. Costa Ricassa kannattaa ajaa normaalia hiljempaa, ja jos olet aikeissa ajaa maanteillä (kaikki valtateitä pienemmät tiet), vuokraa nelivetoinen auto.

Moottoriteillä on sallittua ohittaa vasemmalta JA oikealta puolelta. Matkan alussa kannattaa tankata riittävästi bensaa, sillä huoltoasemia on vähän.

Sallittu maksiminopeus on 90km/h; taajama-alueilla kuitenkin vain 60km/h. Auton vuokraamiseen vaaditaan vähintään 21 vuoden ikä.

Vuokra-autolla ajaminen Costa Ricassa

Pääkaupunki San José sijaitsee maan keskiosassa, ja ottaen huomioon Costa Rican pienen koon, pääsee sieltä helposti melkein kaikkialle. San José sijaitsee 116 kilometrin päässä Karibianmeren rannalla sijaitsevasta Puerto Limónin kaupungista. Ajomatka tähän banaanikaupasta tunnettuun rantakaupunkiin kestää vähän yli 2 tuntia.

Costa Ricassa vieraillessa kannattaa käydä myös kauempana Karibianmeren rannalla sijaitsevassa Puerto Viejon kaupungissa. Todellinen trooppinen paratiisi on kuitenkin Puerto Quepos, joka sijaitsee vain 60 kilometriä San Josésta etelään (tunti).

Turistien kannattaa vierailla myös reppumatkailijoiden kokoontumispaikassa Montezumassa. Montezuma sijaitsee niemessä ja ajoreitti paikalle on melko vaikeakulkuinen. Upeat rannat ja karut maisemat tekevät matkasta kuitenkin erittäin houkuttelevan.

Autonvuokraus Costa Ricassa

San Josén lentokentältä löytyy useita autovuokraamoja: muun muassa Alamo, Budget ja Europcar. Auton voi vuokrata myös etukäteen EasyTerra -sivuston kautta. Sivusto vertailee puolestasi useiden paikallisten autovuokraamojen hintoja.