Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Jakartan lentpokentälle ei vielä ole junayhteyttä, mutta PT RaiLink -yhtiö ehdottanut rakentaa yhteyden Soekarno-Hattan lentokentän ja Manggarai-aseman välille pääkaupungissa.

Auto ja bussi

Lentokenttä sijaitsee 20 kilometriä Jakartasta länteen. Lentokentälle pääsee helposti vuokra-autolla: Sedyatmo -maksullinen moottoritie yhdistää lentokentän ja Indonesian pääkaupungin. Lentokentän liittymä on selkeästi viitoitettu.

Shuttle-bussi kulkee tunnin välein suurimpiin hotelleihin Jakartan keskustassa. Niin kutsutulla DAMRI-bussilla matka kestää paljon pidempään lentokentältä Jakartaan, mutta se on halvempi vaihtoehto. Tämä bussi pysähtyy Rawamangunissa, Pasar Minggussa, Blok M:ssä ja Gambirissa. Bussilinjoja on myös muihin kohteisiin Jaavan länsipuolella, mukaan lukien Bogorin.

Autonvuokraus Jakartan lentokentällä

Autonvuokraus-tiskit löytyy tuloaulasta. Jakartan lentokentällä on vain kaksi autovuokraamoa: Avis ja Europcar. Siellä on myös kolmas palveluntarjoaja, Blue Bird, joka vuokraa autoja kuljettapalvelulla. Vuokra-auton voi varata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra -sivuston tarjoamaa palvelua, joka vertailee samanaikaisesti useiden eri autovuokraamojen hintoja.

Taksi

Viralliset lentokenttätaksit ovat nopein tapa matkustaa Jakartaan. Lippu ostetaan taksikojuista ja se esitetään kuskille. Taksat ovat kiinteät. Tiemaksu veloitetaan myös asiakkaalta, mutta se on minimaalinen. Jos saapuu myöhään, viralliset taksit eivät enään ole ajossa ja on käännyttävä niin kutsuttujen mustien taksien puoleen. On oltava hyvä neuvottelemaan, jotta saa hyvän hinnan.

Pysäköinti lentokentällä

Terminaalin ulkopuolella on lyhyt- ja pitkäaikaispysäköintipaikkoja. Tunti maksaa noin 2 000 rupiaa. Jos auto jätetään Jakartan lentokentälle yöllä, on suositeltavaa käyttää kotimaanterminaalin katettua parkkialuetta.