Palvelut

Palvelut

Hotellit

Addis Ababan lentokentällä ei ole hotelleja. Lähimmät majoituspaikat ovat Meridian Hotel (puh: +251(0)1 1661 5050) ja Dreamliner Hotel (puh: +251(0)1 1467 4000). Korkeatasoisemmat hotellit sijaitsevat Etiopian pääkaupungin keskustassa kuten Hilton Addis Ababa Hotel‎ (puh: +251(0)1 1517 0000), Sheraton Addis‎ (puh: +251(0)1 1517 1717) ja Ghion Hotel‎ (puh: +251(0)1 513 222).

Myymälät ja ravintolat

Addis Ababan lentokentällä on kohtuullisesti ravintoloita, baareja sekä myymälöitä, mutta tarjonta ei missään nimessä ole päätähuimaava. On myös syytä huomioida, että suurin osa ravintoloista sijaitsee tullialueen toisella puolella.

Matkatavarat

Addis Ababan lentokentällä ei voi säilyttää matkatavaroita. Löytötavaroihin liittyen on käännyttävä turvatarkastuksen henkilökunnan puoleen. Kentällä on laitteita, joilla voi suojata matkalaukut muovikelmulla.

Neuvonta

Keskusaulassa on neuvontapiste Addis Ababan lentokenttään, sen palveluihin ja lentoaikatauluihin liittyen. Lisäksi Etiopian turistitoimistolla on palvelutiski tuloaulassa.

Yritykset

VIP loungen peruspalveluita kuten faksia, kopiokonetta ja verkkoyhteyttä lukuunottamatta Addis Ababan lentokentällä ei ole yrityspalveluita. Kyseiset palvelut löytää business-hotelleista Etiopian pääkaupungin keskustasta kuten esimerkiksi Hiltonista tai Sheratonista (ks. kohta Hotellit). Nämä tarjoavat muun muassa neuvottelu- ja konferenssitiloja.

Liikuntarajoitteiset henkilöt

Addis Ababan lentokentällä on huomioitu vammaisten itsenäinen liikkuminen. Siellä on luiskia pyörätuoleille sekä mukautetut hissit ja wc:t.

Muut palvelut

Kentällä on pankkeja ja valuutanvaihtopisteitä, mutta siellä on vain yksi pankkiautomaatti (tuloaulassa). Toinen pankkiautomaatti keskusaulassa on matkustajien raportoimana usein poissa toiminnasta. Kentällä on myös postikonttori. Ensiapuun saa yhteyttä yleisöpuhelimista ympäri lentokenttää.