Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Liman lentokentälle ei ole junayhteyttä.

Auto ja bussi

Lentokenttä sijaitsee 16 kilometriä luoteeseen Liman keskustasta. Lentokentälle pääsee helposti vuokra-autolla: Avenida Faucet kulkee suoraan terminaalin edestä ja sama tie johtaa Perun pääkaupungin keskustaan.

Terminaalissa tai sen läheisyydessä ei ole bussiasemaa. Kaupunkibussia varten on käveltävä Avenida Elmer Faucet -bulevardin pysäkille. Minibussit (combit) pysähtyvät saman tien varrella, ei kuitenkaan välittömästi terminaalin edessä. Combit pysähtyvät Liman pääteillä (Avenida Abancaylla, Avenida Tacnalla ja Avenida Wilsonilla).

Autonvuokraus Liman lentokentällä

Autonvuokraus-tiskit löytyy tuloaulasta. Liman lentokentällä on kolme kansainvälistä autovuokraamoa: Budget, Dollar ja Hertz. Vuokra-auton voi varata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra -sivuston tarjoamaa palvelua, joka vertailee samanaikaisesti useiden eri autovuokraamojen hintoja.

Taksi

Kolme taksiyhtiötä on sallittu kuljettamaan matkustajia lentokentältä: CMV, Mitsoo ja Vihreät taksit (Taxis Verdes). Yhtiöiden palvelutiskit löytyvät heti tuloaulan uloskäynnin vierestä. Niistä voi varata taksin, mutta hinta neuvotellaan aina erikseen. Hinta tulee sopia selkeästi; joskus taksikuskit sopivat hinnan epämääräisesti, eikä tiedä tarkoittavatko he 'dollareita' vai 'soleja' (Perun valuuttaa). Lisäksi on hyvä olla valppaana 'avuliaitten' miesten suhteen, jotka tarjoutuvat nostamaan matkalaukut taksin tavaratilaan. He pyytävät naurettavia hintoja parin sekunnin työstä, eivätkä taksikuskit suostu lähtemään ennen kuin kyseiset tipit on maksettu.

Pysäköinti lentokentällä

Lyhytaikainen pysäköintialue sijaitsee terminaalia vastapäätä. Ensimmäiset 10 minuuttia on ilmaista parkkiaikaa, ja sen jälkeen hinta on 4,50 solia per tunti. Pitkäaikaispysäköinti maksaa 35 solia päivältä ja alue on tarkoin vartioitu. Lentokenttäbussit kulkevat sieltä terminaalille.