Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Lentokentän rautatieasemalle pääsee maanalaista käytävää pitkin. Asemalta ei ole ainoastaan suoria junayhteyksiä Amsterdamiin, Rotterdamiin ja Haagiin, sillä sieltä pääsee junalla esimerkiksi Groningeniin, Maastrichtiin sekä ulkomaalaisiin kohteisiin. Yöllä asemalta lähtee junia Utrechtiin, Amsterdamiin, Leideniin, Haagiin, Delftiin ja Rotterdamiin. Vuodesta 2007 lähtien Schipholin lentokentälle on päässyt myös pikajunilla (HSL-South).

Huomio: Rautatieasemalla on paljon taskuvarkaita!

Auto ja bussi

Lentokenttä sijaitsee Amsterdamin ja Haagin välillä kulkevan A4-moottoritien varrella. Lentokentän internet-sivuilla on käytännöllinen matkaopas, josta saa vinkkejä julkisilla kulkuneuvoilla tai autolla matkustamiseen.

Lentokentän bussiasema sijaitsee juuri ennen Schiphol Plazan uloskäyntiä. Asemalta lähtee useita eri bussilinjoja. 'Zuidtangent'-yhtiön busseilla pääsee vaivattomasti esimerkiksi Haarlemiin, Hoofddorpiin, Amstelveeniin ja Amsterdam-Zuidoostiin.

Schipholin hotellibussi Connexxion (puh: +31(0)38 339 4741) ajaa lentokentältä suoraan yli 100 hotelliin Amsterdamissa. Monilla hotelleilla on lisäksi oma bussikuljetus. Tuloaulan 3 edestä löytyy hotellien busseja.

Autonvuokraus Amsterdamin Schipholin lentokenttä

Seuraavilla autovuokraamoilla on omat palvelutiskit Schiphol Plazalla: Avis, Budget, Europcar, Hertz, National ja Sixt. Vuokra.auton voi varata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra-sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden eri palveluntarjoajien hintoja.

Taksi

Schiphol Plazalla on Schipholin takseja (puh: + 31(0)20 653 1000). Kaikissa takseissa on matkamittarit.

Schiphol Travel Taxi on valtion taksipalvelu. Takseilla on kiinteät hinnat lentokentälle ja sieltä pois matkustaville henkilöille.

Liikematkustajille tarkoitettuja takseja voi tilata numerosta: +31(0)38 339 4766.

Lentokentän pysäköinti

P1 ja P2 ovat katettuja lyhytaikaiseen pysäköimiseen tarkoitettuja parkkihalleja (enintään 48 tuntia). Parkkihalleista pääsee suoraan terminaalirakennukseen. Parkkimaksu: € 1.90 /30 min.

P3 on pitkäaikaispysäköinti, ja se sijaitsee lähellä A4-tietä. Terminaalista kulkee kymmenen minuutin välein bussi pysäköintialueelle. Parkkimaksusta saa alennusta jos paikan varaa etukäteen vähintään viikoksi. Parkkimaksut (alennushinnat suluissa): kahdeksan päivää € 77.50 (€ 47.50), viisitoista päivää € 116 (€ 85) ja 22 päivää € 154.50 (€ 110).

VIP-parkki (P7) sijaitsee suoraan terminaalin alla. Parkkimaksu: ensimmäinen tunti € 11, seuraavat tunnit € 6.50 ja enintään € 37.50 /päivä.