Palvelut

Palvelut

Hotellit

Terminaalirakennuksessa oleva hotelli Mercure Schiphol Terminal (puh: +31(0)20 604 1339) on tarkoitettu ainoastaan matkustajille. Lähialueella useita muita hotelleja, joiden hintataso vaihtelee edullisesta kalliiseen. Hotelleihin on bussikuljetus. Lentokentän ja hotellien väliset etäisyydet näkyvät tarkemmin internet-sivuilla. Sivuilla on myös ohjeet hotellihuoneen varaukseen. Booking.com tarjoaa lisää hotellivaihtoehtoja ja online-varauspalvelun. Sivusto tarjoaa laajan valikoiman hotelleja sekä erinomaiset internet-hinnat.

Myymälät ja ravintolat

Amsterdamin lentokentällä on laaja valikoima baareja, ravintoloita ja myymälöitä. Terminaali on itseasiassa muuttunut viimeisten kymmenen vuoden aikana ostoskeskukseksi. Schiphol Plaza on kaikkien käytössä, ja siellä on kaikentyyppisiä myymälöitä. Alueella on jopa täyden palvelun ruokakauppa (Food Village).

Tax free -alueella on myös laaja valikoima. Kiireisillä matkustajilla on mahdollisuus tehdä ostokset See Buy Fly: n kautta, ja hakea ostokset juuri ennen lentoa.

Matkatavarat

Joka puolella lentokenttää on ilmaisia matkatavarakärryjä. Kantajapalvelun voi tilata numerosta: +31(0)20 601 2303. Tuloaulojen 1 ja 2 pohjakerroksissa on matkatavarasäilytys (puh: +31(0)20 601 2443). Kadonneita matkatavaroita voi tiedustella neuvonnasta.

Lähtöselvitystiskeillä on matkatavaroiden muovituspalvelu: Seal & Go (puh: +31(0)20 316 4289). 

Neuvonta

Useissa paikoissa on neuvontatiskejä, joilta voi pyytää lentokenttää ja lentotietoja koskevaa informaatiota (neuvontaan saa yhteyden myös soittamalla yleiseen neuvontapalveluun: 0900 - 7244 7465). 

Tuloaulassa 2 on Hollannin matkailuviranomaisten ylläpitämä turisti-info. 

Yritykset

Schipholin lentokenttä tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet järjestää konferensseja, vuokrata kokoustiloja ja käyttää moderneja kommunikaatiojärjestelmiä. "Exchange Avenue" -konferenssikeskuksessa (puh: +31(0)20 603 4607) on kuusi huonetta, joissa on tilaa 2-80 henkilölle. Keskus sijaitsee lähtöaulan 1 kolmannessa kerroksessa.

Regus Skyport Meeting Center (puh: +31(0)20 654 1600) sijaitsee suoraan terminaalin vieressä. Vuokrattavien toimisto- ja kokoustilojen lisäksi keskus tarjoaa sihteeri- ja puhelinkonferenssipalveluita.

A-Company (puh: +31(0)20 601 5018) huolehtii liikemiesten ja VIP-henkilöiden vastaanotosta. Lisäksi yritys järjestää ryhmille henkilökohtaisia saattajia sekä opastettuja kierroksia.  

Privium Plus-yrityksen palvelu oikeuttaa 119 euron vuosihintaan nopeaan iiris-skannerilla tapahtuvaan rajatarkastukseen, parhaimpiin parkkipaikkoihin P2- ja P3-alueilla, alennuksiin Schipholin parkkipalvelussa ja lähtöselvitykseen bisnesluokan matkustajille tarkoitetuilla palvelutiskeillä. Halvempi Basic Package (€ 99) oikeuttaa ainoastaan iiris-skannerilla tapahtuvaan nopeaan rajatarkastukseen.

Liikuntarajoitteiset henkilöt

Schiphol panostaa lentokentän helppokulkuisuuteen. P1-, P2- ja P3-pysäköintialueilla on vammaisille varattuja invaparkkipaikkoja. Kuulovammaisille on induktiosilmukoita ja näköpuhelimia (puh: +31(0)20 601 2929). Lentokentältä saa pyörätuoleja. Lentokentällä on lisäksi liukuportaita, liikkuvia kävelymattoja sekä erityistarpeisiin soveltuvia hissejä ja wc-tiloja.

Liikuntarajoitteisten henkilöiden on mahdollista liikkua lentokentän sisätiloissa sähköautolla. Palvelua ylläpitää A-Company, (puh: +31(0)20 601 5018).

IAC-Intergom Airport Caddy (puh: +31(0)20 405 7900) järjestää vammaisille matkustajille henkilökohtaisia saattajia.

Muut palvelut

Monilla lentoyhtiöillä on käytössä 'itsepalvelulähtöselvitys'. Toisin sanoen lentokentällä on automaatteja, joissa matkustaja voi itse tehdä lähtöselvityksen. Palvelu on erittäin käytännöllinen matkustajille, joilla on vain käsimatkatavaroita. Lentokentällä on monta pankkia ja valuutanvaihtopistettä. Ulkomaisia valuuttoja ja matkasekkejä voi tilata etukäteen internetissä, ja noutaa ne lentokentältä poistuessa.

Lentokentällä on kaksi paikkaa, joissa voi ihmetellä läheltä Kaagbaan- ja Buitenveldertbaan-kiitoratoja. Terminaalin katolla sijaitsevalta Panorama-terassilta on upeat näkymät nouseviin ja laskeutuviin lentokoneisiin.

Matkustajat voivat käyttää Hotel Mercuren suihkutiloja (€ 12.50, sis. pyyhkeen, saippuan ja shampoon).

Lähtöselvitystiskin nro.16 yläkerrassa olevasta lähtöaulasta 2 löytyy Travel Clinic-rokotusasema (puh: 0900 109 1096, vain hollanniksi).

Lääkäripalveluun saa yhteyden puhelimitse 24h. Puh: +31(0)20 649 2566.

Schiphol Plazalla sijaitsevasta Telecom Rentcenter vuokraa matkapuhelimia.

Lentokentällä toimii langaton internet-yhteys. Loungeissa 1 ja 2 on kommunikaatiokeskukset (puh: +31(0)20 794 0500), joissa voi käyttää moderneja kommunikaatiopalveluita sekä muita palveluita.

Terminaalirakennuksessa on kasino sekä Rijkmuseumin (kansallismuseo) ylläpitämä tila, jossa järjestetään monia näyttelyitä.

Schipholin internet-sivuilta löytyy interaktiiviset kartat lentokentän tuloauloista ja lähtöauloista.