Madrid lentokenttä: Madrid Barajasin Lentokenttä (MAD)

Madrid Barajasin lentokenttä

Madrid Bajaras on Espanjan suurin lentokenttä, ja samalla Espanjan pääkaupungin tärkein lentokenttä. Madridissa on kaksi muuta lentokenttää (Torrejon ja Cuatro Vientos), mutta ne ovat pienempiä. Barajas on vilkasliikenteinen lentokenttä, ja sitä käytti yli 40 miljoonaa matkustajaa vuonna 2005.

Vuonna 2006 lentokenttää alettiin laajentaa: lentokentälle rakennettiin uusi kiitorata, uusi erittäin moderni terminaali (T4) sekä satelliittiterminaali (T4S). Laajennuksen ansiosta Madrid Barajasin vuosittainen matkustajamäärä voi kasvaa 70 miljoonaan. Uudet terminaalit ovat erittäin tärkeitä mannertenväliselle lentoliikenteelle. T4- ja T4S -terminaalien välillä kulkee automaattinen juna. Juna kulkee kiireisimpinä tunteita kahden minuutin välein. Vanhempiin terminaaleihin on bussikuljetus.

Euroopan sisäiset lennot (muut kuin Iberian lennot) käyttävät terminaalia 1 ja terminaalia 2 (Iberian lennot). Terminaali 3 on Lagun Airin operoiman kotimaanlentoliikenteen käytössä. Terminaali 4 on mannertenvälisen lentoliikenteen lisäksi myös Oneworld-lentoyhtiöiden käytössä (mukaan lukien British Airways).

Lentokenttä sijaitsee 13 kilometriä Madridista koilliseen.

Osoite

Madrid Barajasin Lentokenttä
28042 Madrid
Espanja

Lentoasemakoodit

IATA lentoasemakoodi: MAD
ICAO lentoasemakoodi: LEMD

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Osoite

Madrid Barajasin Lentokenttä
28042 Madrid
Espanja

Puhelin, faksi, sähköposti

Puhelin: +34(0)913 936 000
Faksi: +34(0)913 936 204
Sähköposti: clientesmad@aena.es

Lentokenttäkoodit

IATA:n lentokenttäkoodi: MAD
ICAO:n lentokenttäkoodi: LEMD

Internet-sivut