Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Lentokentälle ei ole junayhteyttä mutta lentokentän lähelle avattiin uusi South Parkwayn juna-asema. Lentokenttäbussi ajaa terminaalirakennuksesta kyseiselle asemalle. Terminaalista pääsee bussilla myös Liverpoolin keskustassa sijaitsevalle Lime Streetin asemalle.

Auto ja bussi

Lentokenttä sijaitsee 15 kilometriä kaupungin keskustasta kaakkoon, ja sinne pääsee helposti kolmea moottoritietä pitkin: M53 (liittymä 5), M56 (liittymä 12) ja M62, jolta pääsee lentokentälle vievälle A561-tielle. Lentokenttä on merkitty selvästi jokaisella tiellä.

Airlink 500 -bussi ajaa puolen tunnin välein Liverpoolin keskustaan. Bussi pysähtyy Norton Street Coachin asemalla, jossa voi vaihtaa National Express -busseihin sekä Lime streetin juna-asemalla. Airlink 700 ajaa Manchesteriin. Lentokentän ja Liverpoolin keskustan välillä liikennöi myös monia paikallisbusseja, esimerkiksi South Parkwayn juna-aseman kautta kulkeva N86-bussi.

Autonvuokraus - Liverpoolin John Lennonin lentokenttä

Terminaalin pohjakerroksessa on seuraavien autovuokraamojen palvelutiskit: Avis, National, Europcar, Enterprise ja Hertz. Auton voi vuokrata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra -sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden eri autovuokraamojen hintoja.

Taksi

Takseja löytää suoraan terminaalirakennuksen uloskäynnin edestä. Taksimatka Liverpoolin keskustaan kestää noin 20 minuuttia ja maksaa noin £15.00. Taksimatka Manchesteriin maksaa noin £55.00.

Pysäköinti lentokentällä

Kasvavan matkustajamäärän johdosta Liverpoolin lentokentällä ei ole tarpeeksi parkkipaikkoja. Lentokenttä kärsii yhä pysäköintiongelmista vaikka sinne lisättiin 2 000 uutta parkkipaikkaa. Suunnitelmissa on rakentaa uusi parkkihalli. Tällä hetkellä parkkipaikka kannattaa varata etukäteen Internetistä. Etukäteen varatuista parkkipaikoista saa alennusta. Ilman varausta viikko maksaa £49.00, mutta jos paikan on varannut kuusi päivää aikaisemmin se maksaa vain £31.90. Lisätietoa lentokentän pysäköinnistä (puh: +44(0)870 013 4999).

Matkustajia ei voi tuoda autolla terminaalin sisäänkäynnin eteen. Auto pitää parkkeerata lyhytaikaispysäköintialueelle.

Lentokentän pysäköintipalvelun Internet-sivuilla voi vertailla Liverpoolin lentokentän pysäköintialueiden hintoja.