Milano lentokenttä: Bergamon Lentokenttä (Orio al Serio) (BGY)

Bergamon lentokenttä (Orio al Serio)

Bergamon lentokenttä (virallisesti Orio al Serion kansainvälinen lentokenttä) sijaitsee 45 kilometriä Milanosta koilliseen, lähellä Bergamon kaupunkia. Milanossa on kaksi kansainvälistä lentokenttää (Malpensa ja Linate), mutta Bergamon lentokentällä on myös tärkeä rooli Milanon lentoliikenteessä.

Lentokenttä on pääasiassa halpalentoyhtiöiden käytössä, joista suurin on irlantilainen Ryanair.

Lentokentällä on yksi terminaali. Vuonna 2005 Bergamon lentokenttää käytti lähes 4.5 miljoonaa matkustajaa.

Osoite

Bergamo - Orio al Serio
SACBO Via Aeroporto 13
I-24050 Orio Al Serio
Italia

Lentoasemakoodit

IATA lentoasemakoodi: BGY
ICAO lentoasemakoodi: LIME

Yhteystiedot

Palvelut

Hotellit

Lentokentällä ei ole hotellia. Lähimmät vaihtoehdot ovat Starhotel Cristallo Palace (puh: +39(0)35 311 211) ja Hotel Piemontese (puh: +39(0)35 242 629). Booking.com tarjoaa lisää hotellivaihtoehtoja ja online-varausjärjestelmän. Sivusto tarjoaa laajan valikoiman hotelleja sekä erinomaiset internet-hinnat. Lisätietoa Bergamon hotelleista saa myös omalta sivultamme.  

Myymälät ja ravintolat

Bergamon lentokentällä on huomattava määrä ravintoloita, viinibaareja ja myymälöitä. Myymälät ovat erikoistuneet italilaiseen muotiin, ylellisyystuotteisiin sekä Lombardian alueen erikoisuuksiin. Lentokentällä on lisäksi tax free -myymälä.

Matkatavarat

Tuloaulassa on matkatavarasäilytys. Alle 25 kiloa painavat matkalaukut maksavat € 3.00 /päivä, ja painavammat laukut € 5.00 /päivä. Palveun tarjoaa Autostradale (puh: +39(0)35 318 472). Löytötavaravoita voi tiedustella puhelimitse: +39(0)35 326 297 tai sähköpostitse: operativo@sacbo.it.  

Neuvonta

Lentokentän neuvonta löytyy tuloaulasta (puh: +39(0)35 326 323). Lentokentällä on lisäksi Bergamon matkailuviranomaisten palvelupiste (puh: +39(0)35 320 402). Palvelupisteestä voi varata hotellihuoneita ja ostaa turistikortin, joka oikeuttaa alennuksiin Bergamon julkisissa liikennevälineissä sekä nähtävyyksissä.  

Yritykset

Bergamon lentokentällä on VIP-Lounge, joka on avoin kaikille matkustajille 15 euron maksua vastaan. Säännöllisesti lentävät matkustajat (Frequent Flyers) voivat tilata VIP-kortin, jonka avulla henkilö saa rajattoman käyttöoikeuden VIP-Loungeen, parkkipaikan sekä alennuksia hotellihuoneista. VIP-kortti maksaa € 250 /vuosi.

Konferenssihuoneen voi varata lentokentän puhelin- tai faksinumerosta.   

Liikuntarajoitteiset henkilöt

Liikuntarajoitteisten henkilöiden on erittäin helppo liikkua Bergamon lentokentällä. Lentokentällä on pyörätuoliramppeja, kuulovammaisille tarkoitettuja puhelimia sekä inva-wc-tiloja. Näkövammaisten on mahdollista kulkea helpotettuja reittejä pitkin. Terminaalirakennuksen lähisyydessä on varattuja invaparkkipaikkoja. Invapaikalle parkkeeraamisesta tulee ilmoittaa etukäteen P2-pysäköintialueen henkilökunnalle.  

Muut palvelut

Terminaalissa on kaksi pankkia, pankkiautomaatteja, valuutanvaihtopisteitä ja postitoimisto. Lentokentällä on lisäksi lääkäri, apteekki ja rukoushuone.