Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Lissabonin lentokentällä ei ole rautatieasemaa. Suunnitelmissa on yhdistää lentokenttä Lissabonin metroverkostoon, mutta se ei tule toteutumaan ennen vuotta 2010.

Auto ja bussi

Portelan lentokentälle ajaa helposti autolla. Lentokenttä sijaitsee Lissabonin ja Porton välillä kulkevan A1-tien varrella. Cascais/Estorilin suunnasta ajettaessa tulee ajaa A5-moottoritietä pitkin. Lentokenttä on merkitty selvästi sekä A1- että  A5-tiellä (seuraa 2a-kehätietä). Tiet ja lentokenttäohjeet saattavat tuottaa hämmennystä. Tilanteeseen odotetaan parannusta, mutta toistaiseksi on selvittävä olemassa olevilla ohjeilla.

Lentokentältä pääsee pikabussilla (Carris nro. 91, yksi suunta € 1.30) Lissabonin keskustaan 20 minuutissa. Bussi pysähtyy myös Cais do Sodrén rautatieasemalla.

Lentokentällä on myös toinen pikabussilinja (Scotturb, € 9.00), joka kulkee lentokentän ja eimerkiksi Estorilin välillä. Molempiin busseihin voi ostaa lipun suoraan kuljettajalta.

Lisäksi lentokentältä pääsee Lissaboniin paikallisbusseilla (linjat 5, 22, 44, 45 ja 83).

Autonvuokraus Lissabon Portelan lentokenttä

Lissabonin lentokentän tuloaulasta löytyy useiden eri autovuokraamojen palvelutiskit: AA Castanheira/Budget, Auro Rent, Auto Jardim, Avis, Europcar, Hertz, National/Alamo ja Sixt. Vuokra-auton voi varata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra-sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden eri palveluntarjoajien hintoja.

Taksi

Tulo- ja lähtöaulan ulkopuolella on runsaasti vapaita takseja. Kaikissa takseissa on matkamittarit. Taksimatka Lissaboniin maksaa noin kymmenen euroa, riippuen liikenteestä. Viikonloppuisin, yöllä ja pyhinä matkasta veloitetaan 20 prosentin lisämaksu.

Lentokentän pysäköinti

Lentokentällä on kaksi lyhytaikaiseen pysäköimiseen tarkoitettua katettua parkkihallia: P1 sijaitsee lähtöaulan lähellä ja P2 tuloaulan lähellä. P3 on varattu pitkäaikaiseen pysäköimiseen, ja sijaitsee kauempana terminaaleista. Pysäköintialueelta on bussikuljetus terminaaleihin.