Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Porton lentokentälle ei ole vielä junayhteyttä. Suunnitelma uudesta lentokentän ja Porton kaupungin välillä kulkevasta metrojärjestelmästä on edistyneessä vaiheessa. Metroyhteyden piti valmistua vuonna 2005, mutta projektia on lykätty toistaiseksi.

Auto ja bussi

Lentokentälle pääsee helposti Lissabonin ja Vigon välillä kulkevalta IC-1 -moottoritieltä (Vigo sijaitsee Porton pohjoispuolella, Espanjassa).

Lentokenttäbussi kulkee 07.30 ja 20.00 välisenä aikana puolen tunnin välein Porton keskustaan. Bussi pysähtyy kaikilla tärkeimmillä hotelleilla. Bussilippu maksaa € 4.00, ja on voimassa koko päivän Porton julkisen liikenteen kulkuneuvoissa sekä Valongoon, São Bentoon ja Coimbrõesiin menevissä paikallisjunissa.

Transporte Resenden bussilinja 120 ajaa Porton tunnettuihin paikkoihin, kuten Santa Cruziin, Leçaan, Matosinhosiin, Guifõesiin ja Custóiasiin. Hinta: € 1.25.

Lentokentältä on lisäksi kahdesti päivässä suora bussiyhteys Vigoon (viikonloppuisin vain kerran päivässä). Hinta: € 10.00. Lisätietoa espanjalaisesta numerosta: +34(0)986 288 030.

Autonvuokraus Porton lentokenttä

Tuloaulan pohjakerroksessa on seitsemän autovuokraamon palvelutiskit: A.A. Castanheira/Budget, Auto Jardim, Avis, Europcar, Hertz, National Car Rental ja Sixt. Vuokra-auton voi varata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra-sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useiden eri palveluntarjoajien hintoja.

Taksi

Tuloaulan edestä löytyy vapaita takseja, joissa kaikissa on matkamittarit. Taksi maksaa lähtöhinnan lisäksi 0.74 euroa kilometriltä. Taksimatka Porton keskustaan maksaa noin € 13.00. Viikonloppuisin ja pyhinä hintaan lisätään 20 prosenttia lisämaksu. Myös suurista matkatavaroista veloitetaan lisämaksu. 

Lentokentän pysäköinti

Lentokentällä on neljä suurta pysäköintialuetta. P0 (hinta ensimmäiseltä tunnilta € 1.50) ja P1 (hinta ensimmäiseltä tunnilta € 1.10) sijaitsevat lähellä terminaalirakennusta. P2 ja P3 sijaitsevat terminaalista pohjoiseen (€ 6.40 /vrk). P1-alueelle voi pysäköidä kuukauden ajaksi samaan hintaan kuin P2- ja P3 -alueille. Lisätietoa lentokentän pitkäaikaispysäköinnistä saa numerosta: +351(0)229 410 787.