Göteborg lentokenttä: Göteborgin Lentokenttä (GOT)

Göteborgin lentokenttä

Göteborgin lentokenttä on Länsi-Ruotsissa sijaitseva kansainvälinen lentokenttä. Ruotsissa lentokenttää kutsutaan sijaintinsa vuoksi myös nimellä Landvetter. Lentokenttää käyttää vuosittain yli viisi miljoonaa matkustajaa ja sieltä tehdään lentoja 50 kohteeseen. Lentokenttä on Tukholma Arlandan lentokentän jälkeen Ruotsin toisiksi suurin kenttä. Keskeisen sijaintinsa ansiosta Göteborg Landvetter on myös tärkeä rahtikenttä. Lentokentällä on yksi matkustajaterminaali.

Lentoasemakoodit

IATA lentoasemakoodi: GOT
ICAO lentoasemakoodi: ESGG

Yhteystiedot

Palvelut

Hotellit

Landvetterin lentokenttähotelli (puh. +46(0)31 977 550) sijaitsee 300 metrin päässä lentokentältä. Booking.com -sivustolta löytyy lisää hotellivaihtoehtoja ja online-varausjärjestelmä. Sivusto tarjoaa laajan hotellivalikoiman sekä erinomaiset (Internet)hinnat.

Myymälät ja ravintolat

Terminaalissa on muutama myymälä, ravintola ja (pikaruoka)baari.

Matkatavarat

Löytötavaroita voi tiedustella asiakaspalvelusta (puh. +64(0)31 94 1430). Kadonneita matkatavaroita koskevat tiedustelut voi tehdä myös lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: hittegods.got@lfv.se.

Neuvonta

Terminaalissa olevasta neuvonnasta saa lentokenttää, lentoaikatauluja ja kaupunkia koskevaa informaatiota.

Yritykset

Konferenssikeskuksessa (puh. +46(0)31 94 1160) on useita kokoushuoneita, joista löytyy esimerkiksi seuraavat palvelut: puhelin, faksi, LCD-näytöt, Wi-Fi ja catering.

Lentokentän VIP-palvelu tekee odottamisesta mieluisempaa. Palveluun kuuluu esimerkiksi matkatavaroiden käsittely sekä nopeampi lähtöselvitys. Ylellinen VIP-tila on erittäin seesteinen (puh. + 46(0)31 94 14 48).

Liikuntarajoitteiset henkilöt

Göteborgin lentokentällä on liikuntarajoitteisille matkustajille suunnattuja wc-tiloja. Lentokentän pysäköintialueilla on invaparkkipaikkoja. Terminaalissa on lisäksi pyörätuoliramppeja sekä invahissejä ja wc-tiloja. Erikoispalveluista tai henkilökohtaisesta avustuksesta tulee tehdä pyyntö varausta tehtäessä.

Muut palvelut

Lentokentällä on pankkeja, valuutanvaihtopisteitä ja raha-automaatteja. Lentokentän nopea langaton Internet-yhteys toimii luottokortilla tai ennakkoon ostetulla kupongilla. Terminaalissa on myös monta Internet-pistettä. Lähtöselvityksen vieressä on rukoilijoille tai rauhaa kaipaaville tarkoitettu hiljainen huone. Lentokentällä järjestetään opastettuja kierroksia (yli 12-vuotiaille). Lisätietoa saa numerosta +46(0)31 94 14048 tai sähköpostitse.

Lentokentän VIP-palvelu tarjoaa mahdollisuuden myös vihkimiseen juuri ennen lentoa. Vihkiminen tapahtuu VIP-tilassa (enintään 10 henkilöä). Lentokenttäpastori suorittaa vihkimisen. Vihkiminen (peruspaketti) maksaa SEK 2900,00 (puh. +46(0)31 94 11 00).