Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Tallinnan lentokentälle ei ole junayhteyttä.

Auto ja bussi

Lentokenttä sijaitsee lähellä Tallinnaa, vähän yli neljä kilometriä kaupungista kaakkoon. Tallinnasta tultaessa pitää ajaa Tartuun (Tartu mantee) johtavaa moottoritietä. Lentokenttäliittymä on merkitty selvästi.

Terminaalirakennuksen edessä on bussilinjan 2 pysäkki. Bussi ajaa päiväsaikaan 20 minuutin välein kaupungin keskustaan. Bussilippu maksaa 15 kruunua, ja sen voi ostaa bussikuskilta tai terminaalirakennuksessa olevalta lehtikioskilta. Tämän bussin aikataulu löytyy Internet-sivuilta. Aikataulusta pitää etsiä ‘Moigu-Reisisadam’, ja sen jälkeen ‘Lennujaam’, mikä tarkoittaa lentokenttää.

Lentokentältä pääsee kaupunkiin myös minibusseilla. Minibussilla matkustaminen maksaa 20 kruunua.

Autonvuokraus

Tuloaulassa on seuraavien autovuokraamojen palvelutiskit: Avis, Balti Autoliising, Budget, Europcar, National ja Hertz. Auton voi vuokrata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra -sivuston tarjoamaa palvelua, joka vertailee useiden eri autovuokraamojen hintoja.

Taksi

Tuloaulan edessä on aina paljon takseja. Taksimatka Tallinnan keskustaan maksaa 80-100 kruunua. Lentokentällä operoi kaksi taksiyhtiötä: Tulika Taxi (puh: +372(0)612 0000) ja Linna Taxi (+372(0)644 2442).

Pysäköinti lentokentällä

Terminaalirakennuksen edessä on A-pysäköintialue. Ensimmäiset 15 minuuttia ovat ilmaiset, seuraavien 45 minuutin ajan pitää maksaa 10 kruunua/15 minuuttia, ja sen jälkeen 40 kruunua/tunti. Viiden tunnin jälkeen pitää maksaa koko päivä, 180 kruunua. Ensimmäisen päivän jälkeen parkkeeraaminen maksaa 80 kruunua/vrk ja viikon jälkeen 50 kruunua/vrk.  Lisätietoa pysäköinnistä (puh: +372(0)605 8146).