Heraklion lentokenttä: Heraklionin Lentokenttä (HER)

Heraklionin lentokenttä

Kreetalla sijaitsevan Heraklionin lentokentän virallinen nimi on "Nikos Kazantzakis". Lentokenttä on saanut nimensä kreikkalaiselta kirjailija-filosofilta, joka kirjoitti romaanin "Kerro minulle Zorbas". Lentokenttä sijaitsee Heraklionin kaupungin (Iraklio) laidalla. Lentokenttää käyttää vuosittain viisi miljoonaa matkustajaa. Terminaalirakennus on melko pieni, joten turistikaudella terminaalissa saattaa olla ruuhkaista. On melko tavallista, että lähtevät matkustajat joutuvat odottamaan terminaalin ulkopuolella. Heraklionin lentokentän lähtevät ja saapuvat on lennot ovat usein myöhässä. Nykyisen lentokentän lähelle on rakenteilla uusi lentokenttä, mutta lentoliikenteen aloittamista pitää odottaa vielä vuosia.

Lentokenttä on myös Kreikan ilmavoimien käytössä, ja sen takia lentokentällä valokuvaaminen on kiellettyä.

Osoite

Heraklionin Lentokenttä "N. Kazantzakis"
71408 Iraklio
Kreikka

Lentoasemakoodit

IATA lentoasemakoodi: HER
ICAO lentoasemakoodi: LGIR

Kulkuyhteydet

Kulkuyhteydet

Juna

Kreetalla ei ole rautateitä.

Auto ja bussi

Lentokenttä sijaitsee alle viisi kilometriä Heraklionista itään. Lentokenttäliittymä on Makariou Dikeossinis-tiellä. Länteen ajettaessa tie johtaa Heraklioniin ja itään ajettaessa se yhdistyy Kreetan pohjoisrannikolla kulkevaan moottoritiehen, jota pitkin pääsee saaren tärkeimpiin turistikohteisiin. 

Kaupunkibussi 78 kulkee Heraklionin bussiasemalle. Matka kestää 20 minuuttia ja maksaa € 0.75. Bussi pysähtyy myös Arkeologisella museolla. 

Autonvuokraus Heraklionin lentokenttä

Tuloaulassa on seuraavien autovuokraamojen palvelutiskit: Avis, Autohellas, Eurodollar, Hertz, Sixt ja Travel Star. Vuokra-auton voi varata myös etukäteen käyttämällä EasyTerra-sivuston tarjoamaa palvelua. Sivusto vertailee samanaikaisesti useideiden eri palveluntarjoajien hintoja.

Taksi

Taksit löytyvät tuloaulan edestä, ja matka Heraklionin keskustaan maksaa € 12.00. Hinnasta kannattaa sopia etukäteen!

Lentokentän pysäköinti

Terminaalirakennuksen lähellä on sekä lyhytaikais- että pitkäaikaisparkkeja. Toisin kuin Kreetan toisella lentokentällä (Hanian lentokenttä) Heraklionin lentokentällä on ainoastaan maksullisia parkkipaikkoja.

Palvelut

Palvelut

Hotellit

Lentokentällä ei ole hotelleja. Booking.com tarjoaa lisää hotellivaihtoehtoja ja online-varausjärjestelmän. Sivusto tarjoaa laajan valikoiman hotelleja ja erinomaiset internet-hinnat.

Myymälät ja ravintolat

Heraklionin lentokentällä on rajallisesti myymälöitä ja ravintoloita. Lentokentällä on ainoastaan yksi ravintola (ennemmän välipalabaari) ja viisi kahvilaa. Hinnat ovat korkeat sekä myymälöissä että ravintoloissa.  

Matkatavarat

Matkatavarat voi jättää säilytykseen pysäköintialueen sisäänkäyntiin. Säilytyspalvelu on virallisesti avoinna 24h/vrk, mutta siellä ei ole aina henkilökuntaa. Palvelu ei ole halpa: Keskikokoisen matkalaukun säilyttäminen maksaa helposti € 12.00 /päivä.

Matkatavaroiden katoamisesta tulee ilmoittaa välittömästi neuvontaan. Ilmoitus tulee tehdä heti, sillä myöhemmin matkalaukun katoamisesta ei voi tehdä reklamaatiota!

Neuvonta

Tuloaulan matkatavaroiden luovutushallissa on neuvontapiste (puh: +30(0)2810 397129).

Yritykset

Heraklionin lentokentällä ei ole vuokrattavia toimistotiloja tai kokoushuoneita.

Liikuntarajoitteiset henkilöt

Lentokentällä on hyvin rajoitetut palvelut liikuntarajoitteisille henkilöille. Lentokentällä on useissa paikoissa portaita ja matkatavaroiden luovutusaulassa on ainoastaan yksi inva-wc. Liikuntarajoitteisten matkustajien on mahdollista pyytää apua saapumisessa ja lähdössä. Helpommin asia järjestyy lentoyhtiön kautta.

Muut palvelut

Heraklionin lentokenttä on pieni, ja siellä on vain vähän palveluita. Lentokentällä on yksi pankki ja yksi pankkiautomaatti.

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Osoite

Heraklionin Lentokenttä "N. Kazantzakis"
71408 Iraklio
Kreikka

Puhelin, faksi, sähköposti

Puhelin: +30(0)2810 397129/397136
Faksi: +30(0)2810 245598
Sähköposti: kahktl@otenet.gr

Lentokenttäkoodit

IATA:n lentokenttäkoodi: HER
ICAO:n lentokenttäkoodi: LGIR

Internet-sivut