Moskova lentokenttä: Moskovan Domodedovon Kansainvälinen Lentokenttä (DME)

Moskovan Domodedovon kansainvälinen lentokenttä

Venäjän pääkaupungin lähellä on monta lentokenttää. Vielä vähän aikaa sitten Sheremetyevo oli kaupungin tärkein lentokenttä mutta nykyään tittelin on voittanut itselleen Domodedovon kansainvälinen lentokenttä. Tämä lentokenttä sijaitsee 35 kilometriä Moskovasta etelään, ja se kasvaa nopeasti. Alunperin lentokenttä oli ainoastaan kotimaanlentojen käytössä. Domodedovon lentokenttä siirtyi yksityisomistukseen vuonna 1996, ja ulkomaanlentojen määrä on kasvoi nopeasti. Vuonna 2005 Domodedovon lentokenttää käytti 14 miljoonaa matkustajaa, joista suuri määrä oli kansainvälisiä matkustajia (enemmän kuin Sheremetyevon kentällä). Monet vakiintuneet lentoyhtiöt ovat siirtäneet lentonsa Sheremetyevosta Domodedovoon.

Lähivuosina T1- ja T2-terminaaleja tullaan laajentamaan, ja lentokentälle rakennetaan kaksi kokonaan uutta terminaalia: T3 ja T4. Terminaalien valmistuttua lentokenttä pystyy palvelemaan vuosittain 35 miljoonaa matkustajaa.

Hinnat ovat Venäjän valuutassa, ruplissa, 1.00 € = 34.36 ruplaa, tai yksi rupla on noin kolme euron senttiä (tammikuu 2007).

Osoite

Domodedovo International Airport
Moskou 142015
Russian Federation

Lentoasemakoodit

IATA lentoasemakoodi: DME
ICAO lentoasemakoodi: UUDD

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Osoite

Domodedovon kansainvälinen lentokenttä
Moskova 142015
Venäjä

Puhelin, faksi, sähköposti

Puhelin: +7(0)95 933 6666
Sähköposti: yhteydenottolomake

Lentokenttäkoodit

IATA:n lentokenttäkoodi: DME
ICAO:n lentokenttäkoodi: UUDD

Internet-sivut