Malaga lentokenttä: Malagan Lentokenttä (AGP)

Malagan lentokenttä

Etelä-Espanjassa sijaitsevan Malagan lentokenttä sijaitsee kahdeksan kilometriä samannimisestä kaupungista lounaaseen. Lentokenttä on yksi Espanjan vanhimmista. Vuonna 1919 espanjalaiset ilmailualan pioneerit etsivät sopivaa maaperää lentokentälle, ja valitsivat paikan nimeltä El Rompedizo. Myös lentokentän nimi oli hetken El Rompedizo. Nimi vaihdettiin myöhemmin García Moratoksi, ja sen jälkeen vuonna 1965 virallisesti Malagan lentokentäksi.

Vuonna 2005 yli 12.5 miljoonaa matkustajaa käytti Malagan lentokenttää. Enemmistö matkustajista saapui Iso-Britanniasta. Malagasta operoidaan eniten lentoja Lontoon-Gatwickille, Manchesteriin, Lontoon-Lutonille ja Dubliniin. Seuraavaksi eniten lentoja on Brysseliin ja Amsterdamiin. Turistisesongin aikaan lentokenttä on hyvin kiireinen, joten lähtöselvitykseen kannattaa varata runsaasti aikaa.

Vuoden 2006 alussa lentokentän toimintoja muutettiin palvelemaan paremmin Costa del Solin aurinkoisiin kohteisiin matkustavia henkilöitä. Lentokentälle rakennetaan parhaillaan kokonaan uutta terminaalirakennusta, ja sinne suunnitellaan myös toista kiitorataa.

Osoite

Malagan Lentokenttä
Avenida García Morato
29004 Malaga
Espanja

Lentoasemakoodit

IATA lentoasemakoodi: AGP
ICAO lentoasemakoodi: LEMG

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Osoite

Malagan Lentokenttä
Avenida García Morato
29004 Malaga
Espanja

Puhelin, faksi, sähköposti

Puhelin: +34(0)95 204 8484
Faksi: +34(0)95 204 8777
Sähköposti: lutrilla@aena.es

Lentokenttäkoodit

IATA:n lentokenttäkoodi: AGP
ICAO:n lentokenttäkoodi: LEMG

Internet-sivut